Röportaj: İlker Aksungar

Electronica Festival ile Tanıdığımız Bugünün 10 Büyük DJ’i
15 March 2017
Patrice Baumel’den Yeni Remix!
16 March 2017
1- Merhaba İlker,  seni FG 93.7 ve indigo’daki resident DJ’liklerinle tanıdık. Aynı zamanda Housekeeper ve FRNDZZ oluşumlarının da ardındaki isimsin. Bize bu projelerden bahseder misin?
Housekeeper, fikir olarak çok eskiye dayansa da, 2011 yılında hayata geçmiş bir proje. Farklı sanat dallarıyla çok iç içe ama müzik olarak sadece house ve türevlerini barındırıyor. 6 senedir aralıksız olarak yayınladığımız podcast serisi ile başladık, podcast serisi FG 93.7’de her ay yayınlanan bir radyo programına dönüştü, önemli geceler düzenledik, sosyal sorumluluk projeleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Birçok farklı disiplinden sanatçıyla çalışmalarımız oldu, yeni DJ ve producer adayları için workshop’lar düzenledik ve çok iyi geri dönüşler elde ettik, şu anda en çok bu konuya vakit ayırıyoruz. Tam olarak ifade etmek gerekirse İstanbul elektronik müzik hayatının içine kalıcı birşeyler bırakmayı hedefleyen bir oluşum Housekeeper.
 .
Frndzz ise kendi kendini yaratmış bir oluşum. Ben sadece fikri verdim, geri kalan herşey birbirini çok kısa süredir tanıyan, sanki yıllardır berabermiş gibi hareket eden 10 kişinin çabalarıyla 2016’da gerçekleşti. Ekibin içinden, henüz 1 seneyi aşkın süredir bu işi yapmalarına rağmen Soundclash DJ yarışmasının dünya şampiyonu çıktı, indigo ve Nest’in resident kadrosuna isimler dahil ettik ve yeni yayın döneminde FG 93.7’ye Frndzz’den 3 kişi katıldı. Bunlar bu kadar kısa sürede bizim için çok önemli başarılar.
.
.
.
2- indigo’nun kapanmasından doğal olarak hepimiz etkilendik, sen şu anda neler hissediyorsun?
Bu soruyu cevaplamak çok zor aslında, benim ve birçok kişi için müziğin ve DJ’liğin çok ötesinde bir yerdi indigo ve 5 yıl boyunca her türlü duyguyu yaşadık. Kariyerimin en önemli geceleri burada geçti, hayatla ve müzikle ilgili çok fazla şeyi deneyimleyerek öğrendim indigo’da. Bu konuyla ilgili hisleri anlatmak çok zor. 
.
.
.
3- İstanbul gece hayatının geleceği hakkındaki düşüncelerin nedir?
İstanbul gece hayatının her zaman inişleri çıkışları olmuştur, ancak şu an her zamankinden daha zor bir süreç içerisinde, ekonomik ve politik zorluklar yaşanmasa dünyanın en önemli gece hayatı noktalarından biri olabileceğini düşünüyorum. Kaldı ki yakın geçmişte bunun örneklerini fazlasıyla yaşadık. Dünya standartlarında çok önemli DJ’lerimiz var, dinleyicinin kulüplere, festivallere ve lokal sanatçılara daha çok sahip çıkması, desteklemesi gelişim için çok önemli.
.
.
.
4- Peki kabinde veya kulüp içinde hiç unutamadığın bir anın var mı?
Sadece bir anıyı ayrı tutmak çok zor, en unutamadıklarım 2008 yılında FG organizasyonuyla Frankie Knuckles’dan önce ve sonra çalmıştım, o günkü heyecanımı, çaldıktan önceki ve sonraki Frankie Knuckles ile aramızda geçen diyaloğu asla unutamam.
indigo’da ilk çaldığım Noir gecesi benim için çok önemlidir ve Mousse T. ile çaldığım Housekeeper gecesi muhteşemdi, geceyi B2B setle kapatmak çok özel bir anı benim için.
.
.
.
5- Son olarak Electronica Festival’in line-uplarının vazgeçilmezlerinden birisin, aklına kazınan bir performans var mı?
Kendi performansım olarak geçtiğimiz sene Suma Beach’teki performansım benim için çaldığım Electronica Festival’ler arasından en iyisiydi. Gece 01.30’da çalmaya başlamadan önce benim çaldığım stage, diğer sahnelerde festivalin en önemli isimleri olduğundan biraz boştu, başladıktan sonra Beach Stage’e gelen kimse geri dönmedi ve güzel bir kalabalığa müzik çaldım, müzik hayatım boyunca çalarken kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim.
Guest performanslardansa, 2005’te Aril Brikha’nın live seti gerçekten çok etkileyiciydi.
.
.

Comments

comments